Voor de meeste programma’s in De Balie zijn persplaatsen beschikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met Lotte de Groot via lotte.degroot@debalie.nl / 06 19015593, of via het mailadres communicatie@debalie.nl. Fotografen en cameraploegen dienen altijd van tevoren contact op te nemen. Ook voor interviewverzoeken, beeldmateriaal of het ontvangen van persberichten kunt u bij Lotte terecht.

Onderstaande foto van De Balie is rechtenvrij te gebruiken. Naamsvermelding: De Balie is verplicht.

Foto: De Balie

Om het verblijf voor alle bezoekers van De Balie zo prettig mogelijk te laten zijn, gelden de Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD. De Balie heeft de volgende aanvullende huisregels:

Kom op tijd.
De tijd op het kaartje is de aanvangstijd van het programma. Na aanvang kan de toegang geweigerd worden.

Consumpties
Drankjes gekocht bij onze bar mag u mee de zaal in nemen. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte consumpties in De Balie te nuttigen.

Kaarten retourneren
Eenmaal gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Mocht u onverhoopt niet bij het programma aanwezig kunnen zijn neem dan tijdig contact op met de kassa@debalie.nl. Voor het laatste nieuws over ons beleid rondom het coronavirus, bezoek deze pagina.

Wachtlijst
Bij uitverkochte voorstellingen wordt vanaf een uur voor aanvang een wachtlijst bij de kassa geopend. Vlak voor aanvang worden vrijgekomen plaatsen verkocht in volgorde van de wachtlijst.

Veiligheid
In het kader van de veiligheid kan de beveiliging van De Balie de bezoekers fouilleren en (hand)tassen doorzoeken.
Bedreiging, mishandeling, discriminatie, ongewenste intimiteiten en ander hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag wordt door De Balie niet getolereerd.

Media
Zonder uitdrukkelijke toestemming van De Balie is het niet toegestaan promotiemateriaal (samples/flyers e.d.) uit te delen.
Het is niet toegestaan om (professionele) audio of video-opnames te maken zonder uitdrukkelijke toestemming van de afdeling communicatie van De Balie via communicatie(at)debalie.nl.
Onze programma’s worden gelivestreamd op de website van De Balie. Bij sommige programma’s is een fotograaf aanwezig. Indien u er bezwaar tegen heeft dat u gefotografeerd wordt kunt u dit aangeven bij de fotograaf zelf.

Bezoekers zijn gehouden instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiligings)medewerkers van De Balie te allen tijde op te volgen.

Algemene bezoekersvoorwaarden

Voor clubnachten gelden de volgende aanvullende regels.
Click here for English.

Openingstijden kassa
Onze kassa is dagelijks geopend van 16:30-21:00 uur. Bij programma’s die starten buiten de reguliere openingstijden van de kassa is de kassa een uur van te voren geopend, voor filmvertoningen een kwartier van te voren.

NB. Bij programma’s met aanvangstijden buiten de reguliere openingstijden is de kassa uiterlijk 45 minuten voor aanvang geopend.

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Uw account
Via deze link kunt u inloggen op uw account bij De Balie en uw account beheren.

Reserveren
Tickets voor programma’s en films kunt u reserveren via 020 553 51 00, dagelijks van 16.30 uur tot 21:00 uur. Gereserveerde kaarten kunt u tot uiterlijk een half uur van tevoren bij onze kassa afhalen.

Cineville
Cinevillepashouders kunnen gratis naar alle films in De Balie. Kaarten kunnen online aangeschaft worden maar u dient uw Cineville-pas voor aanvang bij de kassa te laten scannen.

Nationale Bioscoopbon
Wij accepteren ook de Nationale Bioscoopbon. Deze cadeaukaart kunt u tevens aan onze kassa kopen.

Bij uw bezoek aan De Balie zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van toepassing.

Kom jij hier vaker? Dan is De Balie Cultuurpas iets voor jou! Voor €30 per jaar krijg je drie keer toegang tot een programma of film naar keuze, het hele jaar door korting op onze programmering, én korting in ons restaurant: 10% korting op een hoofdgerecht en 30% op een fles wijn en ontvang je wekelijks onze nieuwsbrief.

Leuk om cadeau te geven óf om jezelf een plezier mee te doen.

Koop je de pas voor jezelf? Klik dan hier.
Geef je de pas cadeau? Klik dan hier.

De Balie Cultuurpas is uiteraard ook aan onze kassa te koop.