Over ons

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten,…

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, films en kunstprojecten. Ons café-restaurant is een ontmoetingsplek waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Het is ook mogelijk om uw eigen evenement bij ons te organiseren. Voor meer informatie kijk bij zaalverhuur.

TEAM

100 medewerkers
9 afdelingen
1 kat

STUDIO

Stand up
Show up
Speak up

STUDIO is een kleinschalige (8-10 deelnemers) op maat gemaakte leergang om een nieuwe generatie experts tot publieke experts op te leiden.

Read more?

STUDIO

ORGANISATIE

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Dit is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma's brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat moeilijk is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. Wij organiseren elke dag actualiteit in artistieke vorm die iedereen vrijwel altijd kan volgen via livestreams. In Amsterdam, in Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma's met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken.

Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

Lees meer...

De Balie gelooft dat een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving de beste samenleving is. Dit is leidend voor wat wij maken, doen en laten. In onze programma’s brengen we mensen bijeen en voeren we gesprekken, ook als dat moeilijk is. In onze journalistieke en kunstzinnige producties staat de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. Wij organiseren elke dag actualiteit in artistieke vorm die iedereen vrijwel altijd kan volgen via livestreams. In Amsterdam, in Nederland en internationaal.

De Balie werkt vanuit het idee dat (podium)kunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, empathie, overpeinzingen en nieuwe inzichten te brengen. We maken onze programma’s met een diverse redactie van bijna twintig programmamakers die ruim baan geven aan nieuwe ideeën en initiatieven en door samen te werken met sprekers en organisaties uit alle geledingen en windstreken.

Als incubator en emancipator is De Balie dé plek waar kunstenaars, aanstormende talenten, denkers, wetenschappers, activisten, politici en publiek elkaar ontmoeten en raken.

Financiering
De Balie verdient meer dan 86 procent van de begroting zelf, onder meer met kaartverkoop, zaalverhuur, horeca, coproducties, samenwerkingsverbanden en projectbijdragen. De structurele subsidie die De Balie krijgt van de gemeente Amsterdam bedraagt minder dan 14 procent. Door de aard van de activiteiten die De Balie ontwikkelt, zijn vrijwel alle programma’s eenmalig en uniek. De Balie organiseert in feite vele honderden primeurs per jaar. Aangezien De Balie nauwelijks over enig programmabudget beschikt moet er voor ieder programma apart een budget worden verworven.

De Balie heeft een ANBI status.

De Raad van Toezicht van De Balie bestaat uit:

Alexander Rinnooy Kan, Voorzitter
Bercan Günel, Portefeuillehouder financiën
Peter Mensing, Algemeen lid
Roelof Kruize, Algemeen lid
Doreen Boonekamp, Algemeen lid
Derk Sauer, Adviseur

De leden van de Raad van Toezicht zijn onbezoldigd.

Lees hier onze privacyverklaring.

BTW / KVK / Verantwoording

KVK
Stichting De Balie: 41202286
Stichting Populier-Balie-Beheer: 33243426
BTW 00.61.15.494.B01

populier-balie-beheer: RSIN 008069815
stichting de balie: RSIN 006115494

2019
Verslag De Balie 2019 (PDF)
Financiële verantwoording De Balie 2019 (PDF)

2018
Verslag De Balie 2018 (PDF)
Financiële verantwoording De Balie 2018 (PDF)

2017
Verslag De Balie 2017 (PDF)
Financiële verantwoording De Balie 2017 (PDF)

Beleidsplan De Balie 2017-2020 (PDF)

2016
Verslag De Balie 2016 (PDF)
Financiële verantwoording De Balie 2016 (PDF)

PARTNERS

TOGETHER
WE CREATE,
INSPIRE
AND TELL