Wereldberoemde kunstenaars Wolfgang Tillmans, Marlene Dumas, Luc Tuymans, Thomas Ruff, Anne Imhof, Andreas Gursky – en nog 35 anderen – doneren een speciaal voor 2020Solidarity geselecteerd kunstwerk. Hiermee steunen ze culturele instellingen die in moeilijkheden komen, omdat ze in deze periode hun deuren niet kunnen openen voor publiek.

De posters zijn te vinden in kunstinstellingen, muziekpodia en galerieën over de hele wereld, zoals in Siegessäule Magazine in Berlijn en in Tottenham in Londen. De prints zijn nu – voor een donatie van €50 per stuk – ook in De Balie verkrijgbaar. De inkomsten van deze actie komen voor 100% ten goede aan de programmering van De Balie.

De posters zijn tot en met 31 mei te bestellen via deze pagina. Na die tijd (na 31 mei) kunnen ze worden afgehaald bij de ‘take away coffee bar’ in De Balie of worden opgestuurd. De posters worden geleverd in A2 formaat (59,4 x 42 cm).

2020Solidarity is a project initiated by Wolfgang Tillmans and the foundation Between Bridges, which was founded by the artist in 2017.

De Balie biedt de volgende prints van internationaal gerenommeerde kunstenaars aan.